Freezeyourmoment
Freezeyourmoment
Freezeyourmoment
Freezeyourmoment

Maandoverzicht

Fotoshoots per maand

Bij bijna elke boeking komt de vraag wat nou het beste moment is voor een fotoshoot. Kan het midden op de dag, is het in de winter niet te somber, etc. Hoogste tijd om in een maandoverzicht te laten zien dat een fotoshoot in elk seizoen mooi is en zijn charmes heeft!

Fotoshoot met (jonge) kinderen? Wacht dan niet tot het voorjaar of de zomer. Het is dan lang licht buiten en het licht kan behoorlijk hard zijn. Je doet er echt goed aan om zo’n shoot te plannen in de maanden oktober t/m maart. Natuurlijk kan het ook op een mooie zomeravond; leg je kinderen vantevoren nog op bed of zorg ervoor dat ze niet al compleet uitgeblust naar de shoot toegaan

Stand van de zon

Dit schema is heel fijn voor fotografen die voornamelijk buiten fotoshoots doen. Je ziet precies hoe de stand van de zon is in een maand. Erg fijn om te gebruiken bij je planningen en uitleg aan klanten.


In dit schema zie je de stand van de zon over een heel jaar. Voor een fotoshoot is het belangrijk dat de zon niet te hoog aan de hemel staat; hoe lager, hoe beter het licht is.

Wil je overdag een fotoshoot dan zijn jan/nov en dec het meest geschikt. Daarna feb en okt – In maart en september gaat het ook nog maar kun je al beter uitwijken naar de ochtend of meer in de middag. Midden op de dag in mei, jun/juli is niet erg geschikt. Evenals in april en augustus kan er beter worden uitgeweken naar een tijdstip vlak na zonsopgang of voor zonsondergang.

Freezeyourmoment

Hoe laat begint de fotoshoot?

Om een goed tijdstip te bepalen voor een fotoshoot ga ik naast bovenstaande afbeelding van de stand van de zon ook uit van het tijdstip dat de zon opkomt en ondergaat. Hiervoor maak ik gebruik van het schema dat je hier ziet (te vinden op http://www.zonsondergangtijden.nl).


Meestal kun je voor het aanvangstijdstip van een fotoshoot op een bepaalde datum uitgaan van 2 uur voor zonsondergang. Op 1 juli geeft het schema aan dat de zon om 22.03 uur ondergaat. We beginnen die dag dus rond 20.00 uur met de fotoshoot (een beetje afhankelijk van het soort fotoshoot en de locatie).

Freezeyourmoment
Freezeyourmoment
Freezeyourmoment
Freezeyourmoment
Freezeyourmoment

Kom in contact

Spreekt mijn werk jou aan en wil je weten wat ik voor jouw kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.


Contact mij

©️ Ontwikkeld door Derow